Blog van Dorothea


 

Wie waren je voorouders? Hoe leefden ze en waar? Hadden ze een groot gezin? Werden ze oud of juist niet? Waren ze muzikaal of creatief? Lijk je zelf een beetje op hen? Allemaal vragen die een aanleiding kunnen zijn om met een familieonderzoek te beginnen. Voor mij was de directe aanleiding de foto van de drie broers Venselaar. Ik kreeg hem van mijn vader kort voor hij overleed.

Inmiddels heb ik informatie genoeg verzameld voor een uitgebreide website. Daar kan nog veel meer informatie bij en het liefst nog veel meer verhalen. Ik ben een lezer en zelfs een schrijfster. Zelf beleef ik dus veel plezier met de website. Bovendien heb ik er veel leuke familieleden door leren kennen. Die naam Venselaar is bijzonder. Wat hij betekent staat te lezen op de site en het leuke is dat alle Venselaars familie van elkaar zijn.


Nu ik aardig wat informatie heb over mijn familie en hun directe verwanten kan ik niet anders concluderen dan dat ik lid ben van een heel interessante familie. Aanvankelijk grote gezinnen, wat in hun tijd heel gewoon was.  Voelbaar is het verdriet van jong gestorven kinderen, wat in die tijd veel voorkwam. In de famlie zitten avonturiers die met Napoleon wilden vechten en de paus wilden helpen in zijn strijd tegen de Garibaldi. Tot een aantal jaren geleden wist ik niet dat er in Indonesie familieleden woonden, dat er familie is vertrokken naar Australie. Ik ben van alles tegengekomen. Er zitten creatievelingen bij, journalisten, belastinginspecteurs en leraren. Eigenlijk van alles wat. Dat maakt het ook leuk om verder te gaan met het verzamelen van gegevens.


2015

2016